Er is veel te leren over reizen en als je eenmaal deze kennis kent en toepast, kun je succesvol reizen. Er is veel informatie online beschikbaar, maar niet alles wat u leest, is van toepassing op uw specifieke situatie. Dit artikel geeft enkele van de beste tips die bekend zijn met betrekking tot reizen.

Om enige lastige confrontaties te vermijden, doe wat onderzoek als u naar een vreemde natie reist. Dit omvat het opzoeken van standaardzinnen zoals “dank u wel”, “hoeveel” en “hoe gaat het met u”. Je moet ook rondkijken naar standaardgebruiken van het land, zoals gebaren, zodat je kunt voorkomen dat iemand met gebaren of lichaamstaal die je normaal lijkt, beledigd wordt.

Als u in een hotel verblijft met een digitale wekker, controleert u zowel de tijd als het alarm wanneer u voor het eerst aankomt. Het is een gebruikelijke grap om het alarm vooraf in te stellen op extreem vroege tijden, of om te friemelen met de tijd die op de klok wordt weergegeven. ‘S Avonds laat als je naar bed gaat, realiseer je je misschien niet dat je 30 minuten snel of langzaam gaat.

Laat iemand altijd weten wanneer je van plan bent te reizen. Hoewel onverwachte reizen en spontane reizen op het moment misschien een goed idee lijken, is het niet zo geweldig als er iets misgaat. Laat een vriend, familielid of buurman weten dat je weg bent en waar je naartoe gaat is altijd een goed idee. Neem contact op met die persoon zodra u uw bestemming bereikt. Laat ze weten wanneer je naar huis komt. Je zult blij zijn dat je deed.

Als u of een reisgenoot ernstig allergisch of gevoelig is voor sigarettenrook, vraag dan niet alleen om een ​​niet-rokenkamer. Als u verzoekt om uw kamer op een niet-rokenverdieping te plaatsen, zorgt u ervoor dat uw buren niet roken in hun kamers wanneer de deuren worden geopend en dat rook niet tussen ramen van kamers op dezelfde verdieping kan worden vervoerd.

Als je op een cruise bent en je begint zeeziek te worden, laat de roomservice je wat groene appels en crackers brengen. Beide zijn geweldig voor het kalmeren van je maag en kunnen soms beter zijn dan medicijnen. En ze zijn ook lekker en laten je niet achter met een vieze smaak in je mond, zoals sommige zeeziekheidsmedicijnen.

Breng meerdere wasknijpers mee! Een van de beruchte problemen met hotels is het feit dat hun gordijnen nooit helemaal sluiten. Om te voorkomen dat die lichtstraal je in de vroege uren van de ochtend raakt, kun je de gordijnen dichtknijpen voordat je naar bed gaat. Het is een goedkope en effectieve manier om je slaap te verbeteren.

Voordat u op reis gaat, is het een goed idee om deel te nemen aan online reisforums zoals TripAdvisor, Fodors, Frommers en LonelyPlanet. Deze forums zijn geweldige plaatsen om tips en advies op te halen van mensen die uw gekozen reisbestemming al hebben bezocht. Je kunt deze forums ook gebruiken om een ​​reizende partner te vinden.

Samenvattend zijn er enkele voor de hand liggende tips die in de loop van de tijd zijn getest, evenals enkele nieuwere ideeën die u misschien niet hebt overwogen. Hopelijk, zolang je maar volgt wat we in dit artikel aanbevelen, kun je aan de slag met een nieuw leven vol spannende en veilige reizen.